Web scraping & data analyse

Web scraping en data analyse kunnen samen jouw bedrijf boven concurrenten zetten.

websiteMockup

Wat is

Web scraping en data analyse

Is web scraping iets voor mijn bedrijf?

Web scrapen is simpel gezegd het verkrijgen van data uit een website. Dit kan van alles zijn, zoals prijzen, content, specificaties etc. Wanneer jij data wilt van meerdere websites kan er d.m.v. web scraping alle data automatisch worden samengevoegd. Van ongestructureerde data op meerdere sites naar één gestructureerd bestand. Een paar voorbeelden waar web scraping voor wordt gebruikt zijn prijsvergelijking, het verkrijgen van weergegevens of zelfs het verzamelen van nieuwsartikelen. Wanneer alle data binnen is, kan dit vaak niet genoeg zijn. De data zal vaak dan ook nog geanalyseerd moeten worden. Om nog meer informatie uit de data te krijgen. Bij bijvoorbeeld prijsvergelijking wordt data analyse gebruikt om de goedkoopste concurrent eruit te halen, of om na te gaan hoeveel procent jij boven of onder de goedkoopste concurrent zit. Er zijn hier nog veel meer gebruiksgevallen voor die wij samen met jou kunnen bedenken.

Het proces

Samen kijken we met jou naar de data die jij zou willen ontvangen en waar deze data vandaan moet komen. Vervolgens zal er een analyse uitgevoerd worden of het verkrijgen van de benodigde data ook mogelijk is. Samen met jou komen wij tot de beste oplossing die het voordeel betekend voor jouw bedrijf. Voor meer informatie mail naar info@BYTE24.nl of bel naar 0681337542.

Voordelen van

Web scraping en data analyse

Hoe kan web scraping en data analyse mijn bedrijf die extra voordelen geven om een stap voor te zijn op mijn concurrenten?

Hoe meer data hoe beter

Data is tegenwoordig het nieuwe goud, bedrijven zoals Facebook verkopen data voor zakken met geld. Maar waarom is data zo gewild? Hoe meer data, hoe beter. Met meer data kunnen er beter geinformeerde beslissingen gemaakt worden. Zoals met 'price intelligence' om de optimale prijs te bepalen van een product, hoe meer data er beschikbaar is hoe optimaler de prijs zal zijn. Maar data is bijna niet handmatig te verkijgen. Wanneer er veel data beschikbaar moet zijn, is de enige oplossing om dit automatisch te doen. Hier komt web scraping van pas.

Meer content is meer traffic

'Content is king'. Het is belangrijk om goede kwantiteit en kwaliteit content op jouw site te hebben. Dit zorgt ervoor dat er meer mensen langer op jouw site zullen blijven, en als een bezoeker lang op een site of pagina blijft is dit goed voor jou vindbaarheid. Daarnaast geld hoe meer content hoe groter de kans is dat jij wordt gevonden op bepaalde zoektermen. Dit heeft ook weer een positieve invloed op je SEO.

Overtuigd? Of meer info nodig?

Neem contact met ons op. We staan klaar om je te helpen.

BYTE24 is de bestemming voor al jouw benodigdheden op het gebied van app- en webdevelopment.


© 2023 BYTE24. All Rights Reserved.