Web scraping & data analyse

Web scraping is een techniek waarbij met behulp van specifieke tools relevante gegevens kunnen worden verzameld, zoals prijzen en productinformatie. Data-analyse kan bijvoorbeeld helpen bij het begrijpen van trends en patronen binnen de verzamelde gegevens.

websiteMockup

Wat is

Web scraping en data analyse

Web scraping is het proces van het verkrijgen van data van een website, waarbij informatie zoals prijzen, inhoud en specificaties kan worden verkregen. Als je gegevens van meerdere websites wilt verzamelen, kan web scraping automatisch alle relevante data samenvoegen. Het transformeert ongestructureerde data van meerdere sites naar één gestructureerd bestand. Voorbeelden van web scraping zijn onder andere prijsvergelijking, het verkrijgen van weergegevens en het verzamelen van nieuwsartikelen.

Zodra alle data is verzameld kan het vaak nog verder worden geanalyseerd om meer inzicht te krijgen. Data-analyse wordt bijvoorbeeld gebruikt bij prijsvergelijking om de goedkoopste concurrent te identificeren of om te bepalen hoeveel procent je boven of onder de goedkoopste concurrent zit. Naast deze toepassing zijn er talloze andere gebruiksmogelijkheden die we graag samen met jou kunnen verkennen.

Is web scraping iets voor mijn bedrijf?

Bij ons kun je rekenen op krachtige web scraping en data-analyse oplossingen die jouw bedrijf een concurrentievoordeel kunnen bieden. We kijken samen met jou naar de data die jij zou willen ontvangen, waar deze data vandaan komt en op welke manier dit wat kan betekenen voor jouw bedrijf. Vervolgens zal er een analyse uitgevoerd worden of het verkrijgen van deze data ook mogelijk is. Samen met jou komen wij tot de beste oplossing, dat gaat helpen om jouw bedrijf een strategisch voordeel te geven in een snel veranderende digitale wereld.

Voordelen van

Web scraping en data analyse

Hoe kan dit mijn bedrijf helpen om een stap voor te zijn op mijn concurrenten?

Hoe meer data hoe beter

n de huidige tijd wordt data vaak gezien als het nieuwe goud, waarbij bedrijven zoals Facebook enorme waarde krijgen voor het verhandelen van data. Maar waarom is data zo waardevol? Het antwoord ligt in het feit dat meer data leidt tot beter geïnformeerde beslissingen. Neem bijvoorbeeld ‘price intelligence’, met een overvloed aan data kunnen we de optimale prijs van een product bepalen, wat resulteert in een optimaal prijsbeleid. Het vergaren van zoveel data is echter bijna onmogelijk om handmatig te doen. In situaties waar veel data nodig is, is automatisering de enige oplossing. Hier komt web scraping om de hoek kijken.

Meer content is meer traffic

‘Content is King’. Het is van cruciaal belang om zowel kwantitatief als kwalitatief hoogwaardige content op jouw website te hebben. Dit stimuleert niet alleen een langere bezoekduur, wat gunstig is voor de vindbaarheid van jouw site, maar het vergroot ook de kans dat jouw website wordt gevonden voor specifieke zoektermen. Dit draagt bij aan een positieve SEO-impact, waardoor jouw website hoger in de zoekresultaten wordt weergegeven en meer verkeer aantrekt. Investeer daarom in waardevolle content om jouw online aanwezigheid te versterken en jouw doelgroep effectief aan te spreken.

Overtuigd? Of meer info nodig?

Neem contact met ons op. We staan klaar om je te helpen.

BYTE24 is de bestemming voor al jouw benodigdheden op het gebied van app- en webdevelopment.


© 2023 BYTE24. All Rights Reserved.