HomeBlogBYTE24 gaat mee met de tijd - Software as a Service

BYTE24 gaat mee met de tijd - Software as a Service

Lucas Fuhrmann

3 minuten leestijd

22 maart 2022

BYTE24 gaat mee met de tijd - Software as a Service

Byte24 gaat mee met de tijd. Alleen op die manier kunnen we de allerbeste service garanderen aan onze klanten, aan u. Hoe we dat doen?

Dat zal als volgt gaan. In de loop van 2022 zal Byte24 zich onder andere bezig gaan houden met het ontwikkelen van haar eigen SaaS. Dat staat voor ‘Software as a Service’. Dit is een methode om software en applicaties te bezorgen via het internet als een abonnement. Met de oude traditionele software moeten gebruikers zelf de software managen, installeren en upgraden op lokale servers of computers. Met SaaS kun je een server in de cloud aanbieden waarmee dat in een aantal uren gebeurt, bedrijven kunnen dus via het internet computer resources afnemen. Zie het als een bedrijf dat haar water en elektriciteit afneemt bij een energieleverancier. Het klinkt misschien als een ver-van-mijn-bed-show, maar in werkelijkheid maak je iedere dag gebruik van dit soort services. Denk maar eens aan Gmail, MS Office en Netflix. Al deze bedrijven werken met SaaS!

Waar je vroeger een cd-rom kocht, installeerde en vervolgens kon gebruiken op een enkele computer, heb je nu overal toegang tot de software. Het enige wat je nodig hebt is een smart device met een internetconnectie en je bent good-to-go. Maar op wat voor manier kunnen wij jouw bedrijf hiermee helpen? Dat gaat als volgt:

  • De services zijn overal toegankelijk vanaf ieder apparaat met een internetconnectie. Met de persoonlijke inloggegevens die wij verstrekken, kun je overal ter wereld toegang krijgen tot de software. Je hoeft niets te installeren, niets te downloaden en hebt hier geen technische kennis voor nodig. Daar zijn wij voor!
  • Vergeleken met een IT-oplossing is de set-up binnen no time gereed om mee aan de slag te gaan. Voor een bedrijf kan dit dus enorm tijd- en geldbesparend zijn!
  • Iedere week of maand (afhankelijk van de afspraken) verzorgen wij alle updates. Dat betekent dat je nooit meer verouderde softwares aan de praat hoeft te houden en altijd toegang hebt tot de nieuwste versies van de software.
  • De toegang tot jouw service wordt met een maand- of jaarabonnement voor een aantal licenties geregeld, dus bedrijven nemen echt alleen af wat ze nodig hebben (het water en elektriciteits principe). Dit is enorm makkelijk, effectief en opnieuw kostenbesparend.

Deze industrie is al een tijdje in opmars en de ontwikkelingen gaan steeds harder. Bedrijven worden gerund vanuit een broekzak door mobiele SaaS oplossingen. Mobile marketing, e-mail campagnes en web engagement zijn allemaal toegankelijk vanaf jouw telefoon. SaaS is geschikt voor bedrijven in alle soorten en maten. Voor kleine ondernemingen is het een voordelige manier om IT-taken uit te besteden. Grote bedrijven kunnen er bijvoorbeeld alle interne communicatie mee regelen.

Byte24 is op dit moment hard bezig met het realiseren van deze ontwikkeling. Dit doen wij door grondig marktonderzoek te doen. We kijken naar de behoeften van onze klant, naar de ontwikkelingen op dit gebied en wat de rol van SaaS daarin zal zijn. Bent u benieuwd naar deze ontwikkelingen binnen ons bedrijf? Schroom niet om contact met ons op te nemen, dan leggen we u graag de stand van zaken uit :).

Luc & LucasBYTE24 is de bestemming voor al jouw benodigdheden op het gebied van app- en webdevelopment.


© 2024 BYTE24. All Rights Reserved.