HomeBlogTop 10 tips om in 2022 een succesvolle mobiele app te maken

Top 10 tips om in 2022 een succesvolle mobiele app te maken

Lucas Fuhrmann

3 minuten leestijd

7 oktober 2022

Top 10 tips om in 2022 een succesvolle mobiele app te maken

Van het willen weten over het laatste wereldnieuws tot het zoeken naar een nieuw recept, alles wat we hoeven te doen is onze mobiele telefoons gebruiken. Een groot deel van deze populariteit van mobiele telefoons kan worden toegeschreven aan apps die kunnen worden gedownload of vooraf in de telefoon zijn ingebouwd.

Momenteel zijn er samen meer dan 5 miljoen apps in de Google Playstore en de Apple App Store. Elke nieuwe startup en elk bedrijf wil graag een eigen mobiele app hebben.

Het kan echter nogal verwarrend zijn op welk platform de app moet worden uitgebracht, of dat deze op diverse platforms moet worden uitgebracht.

Met het overweldigende aantal apps dat momenteel aanwezig is, kan het voor bedrijven erg moeilijk zijn om op te vallen en een app te maken die indruk maakt op klanten. Deze onzekerheid mag echter geen reden zijn om bedrijven ervan te weerhouden een app te maken.

Van apps die je gezondheid volgen tot apps die entertainment bieden, er is voor alles een mobiele applicatie. Om te profiteren van deze groeiende app-markt, moet je de stappen kennen om een ​​succesvolle mobiele app te maken.

De 10 kenmerken van een succesvolle mobiele app

Het bedenken en vervolgens maken van een app is geen sinecure. Zorg ervoor dat u de volgende punten in gedachten houdt bij het bouwen van een succesvolle mobiele app.

1. Jouw app biedt waarde in ruil voor tijd

Tegenwoordig is iedereen altijd te laat. Onze dagen zijn gevuld met essentiële en niet-essentiële activiteiten. Daardoor hebben we nooit genoeg tijd. Het is dus belangrijk dat je app rekening houdt met echte klanten en hun problemen.

Jouw app moet allesomvattend zijn en veel diensten onder één platform kunnen bieden. De app kan een platform zijn om een ​​vlucht te boeken of een hotel te reserveren, energierekeningen te betalen of bioscoopkaartjes te boeken, zonder dat de gebruiker tussen veel applicaties hoeft te pendelen.

2. De app moet een probleem oplossen

Brainstorm over de problemen waarmee gebruikers tegenwoordig worden geconfronteerd, en die kunnen worden opgelost door een app. Voer marktonderzoek uit en ontdek het brandende probleem en of het kan worden opgelost door een app. Het is belangrijk om de markt en de voorkeuren van de klant te begrijpen voordat jebegint.

3. Bepaal de functies van je app

Deze stap is erg belangrijk, omdat deze bepaalt hoe complex of eenvoudig je app zal zijn en hoeveel het je gaat kosten om deze te bouwen.

Om een ​​succesvolle mobiele app te maken, is het beter om te kiezen voor een eenvoudig ontwerp dat gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren is. je moet ook beslissen of je pushmeldingen, audio en afbeeldingen, een gebruikerslijst en een klantenfeedbackmogelijkheid in je app wilt opnemen.

Een ander belangrijk ding om te beslissen is of jouw app gratis te gebruiken is of een betaalde app. Als je een succesvolle mobiele app wilt ontwikkelen, is het altijd een goed idee om je app gratis aan te bieden aan klanten en ze deze laten gebruiken. Als ze het leuk vinden, kun je een betaalde versie van je app aanbieden met exclusieve functies.

4. Een prototype voor je app maken

Dit is vergelijkbaar met het maken van ruwe aantekeningen over het gevoel en het ontwerp van je app en is een cruciale stap. Deze stap zal jouw ontwikkelaar uiteindelijk helpen begrijpen wat je verwachtingen zijn van de app.

Begin met het maken van meerdere wireframes van je app, op papier of digitaal, met behulp van een wireframing-tool.

5. Kies de methode van app-ontwikkeling

Elke app heeft een andere functie en wordt anders gemaakt. Op basis van je beschikbare tijd en budget, moet je beslissen over de methode van je app-ontwikkeling.

Als je een redelijk goed budget hebt, kun je ervoor kiezen om je app native te bouwen. Deze apps zijn meestal duurder om te maken en werken alleen op een bepaald platform. Ze zijn echter zeer efficiënt.

Je kunt een web-app ontwikkelen, die lijkt op een mobiele versie van een website. Hoewel ze niet erg efficiënt zijn, kunnen deze apps op verschillende platforms worden uitgevoerd en zijn ze kosteneffectief.

Je kunt ook een hybride app ontwikkelen. Dit is een kruising tussen een native app en een webapp. Een hybride app kan net als een web-app op verschillende platforms worden uitgevoerd, maar is net zo efficiënt als een native app. Het is ook niet erg duur om te ontwikkelen.

6. De juiste ontwikkelaar inhuren


Het inhuren van de juiste ontwikkelaar die jouw vereisten begrijpt en graag feedback wil opnemen, is een belangrijke stap bij het ontwikkelen van een succesvolle mobiele app.

Je kunt kiezen tussen freelancers, een professionele app ontwikkelaar of hiervoor een bedrijf inhuren. Freelancers zijn geweldig als je een klein budget hebt, en je kunt veel getalenteerde freelancers online vinden die hun diensten aanbieden.

Als budget geen probleem is en je de beste app in jouw doelgroep wilt ontwikkelen, is het een goed idee om een ​​professionele app-ontwikkelaar in te huren. Ze hebben meestal een goed begrip van de markt en kunnen waardevolle feedback en inzichten bieden tijdens het app-ontwikkelingsproces.

De allerlaatste optie is om een ​​ontwikkelingsbedrijf voor mobiele apps in te huren om je te helpen met jee app-ontwikkeling. Wanneer je een bedrijf inhuurt, kun je de feedback en inzichten krijgen van een team van professionele app-ontwikkelaars waar je op de lange termijn profijt van kunt hebben.

7. Een MVP maken en feedback van klanten verzamelen

Feedback en tevredenheid van klanten zouden je hoogste prioriteit moeten hebben bij het ontwikkelen van een succesvolle mobiele app, en de ideale manier om dit te doen is door een MVP van uw app te bouwen.

De MVP of Minimaal Levensvatbaar Product is een testversie van je app. Het heeft alle basisfuncties van de app. Je kunt het bouwen en lanceren voor een select aantal klanten en hun feedback verzamelen. Je kunt dezefeedback vervolgens implementeren op het eindproduct.

8. Je app testen

Zorg ervoor dat je de app grondig test voordat je deze lanceeert, omdat dit helpt bij het opsporen van bugs en mazen in de beveiliging. Ook dit is een cruciale stap in het ontwikkelen van een succesvolle mobiele app.

9. Je app lanceren

Na het testen en oplossen van bugs, ben je eindelijk klaar om je app te lanceren. Bepaal op welk platform je de app wilt lanceren en ontvang de licentie op dat specifieke platform.

10. Onderhoud van de app na lancering

Het creëren van een succesvolle mobiele app houdt in dat de veiligheid van de klant op internet moet worden gewaarborgd. Daarom is het regelmatig bijwerken van je app en het oplossen van bugs de sleutel tot het opbouwen van klantloyaliteit.

Met een toename van het aantal gebruikers van mobiele telefoons, is ook het risico op online fraude en identiteitsdiefstal toegenomen. Dus om klanten jouw app te laten gebruiken, moet je er eerst voor zorgen dat ze veilig zijn terwijl ze dit doen. Zorg ervoor dat je een beheerderswebsite hebt die de functies van je app kan bijwerken en problemen van klanten kan oplossen.

Conclusie

De ontwikkeling van een app is geen kinderspel, maar het is ook niet zo moeilijk dat het niet te begrijpen is. Met de snelle technologische vooruitgang van deze tijd kan het hebben van een native mobiele app voor jouw bedrijf het maken of breken.

Als het goed wordt gedaan, zal je bedrijf een enorme groei en winst zien en een enorm klantenbestand bereiken. Daarom moet je de stappen kennen om een ​​succesvolle mobiele app te lanceren.

BYTE24 is de bestemming voor al jouw benodigdheden op het gebied van app- en webdevelopment.


© 2024 BYTE24. All Rights Reserved.